
aRTISTES
jOAN fONTCUBERTA

El món néix en cada besada

Joan Fontcuberta i Villà va guanyar el premi David Octavious Hill l'any 1988. També va guanyar els premis Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres al 94, Premi Nacional d'Arts Visuals al 2010, Premi Nacional de Cultura i més...
Està llicenciat en Ciències de la Informació i és professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i a la Universitat Harvard de Cambridge.

Mireia sallarès
Mireia Sallarès és artista visual i viu en trànsit entre Barcelona i d’altres ciutats estrangeres en les quals desenvolupa la seva pràctica artística. ELseus projectes tracten temes essencials com la violència, la mort, el sexe, la legalitat, la veritat, l’amor o el treball.
El seu treball s’ha presentat al CCCB, al MACBA, a la Fundació Miró, al Centre d’Art Santa Mònica, a La Capella... Ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Visuals 2019 i el premi ACCA 2019.


ANNA GALÍ
Des de 2014 combina la docència (no fotogràfica) amb la fotografia d’arquitectura i interiors i amb la creació de projectes personals. Va estudiar Matemàtiques i més tard, va decidir completar la meva formació autodidàctica en fotografia fent diversos cursos i tallers sobre temes concrets que m’han anat interessant.
El seu treball s’ha exposat Festival Panoramic (Granollers, Barcelona), Fotofestivallen Lenzburg (Suïssa) on va guanyar el Premi Especial del Jurat al FotoFestival Lenzburg. També va exposar i guanyar el premi Plataforma stArt a Bilbao...

William Kentridge

Format a la Universitat del Witwatersrand, William Kentridge, treballa amb un projecte on combina el dibuix i el gravat amb incursions en el món del cinema i del teatre. La seva obra té present el context sud-africà de l'apartheid i es posa des d'un punt de vista social i polític.
La seva obra s'ha exposat a diversos museus i a certàmens internacionals: Sao Paulo (1998), la Documenta de Kassel a Alemanya (1997, 2002, 2012)... El MACBA va dedicar-li una exposició en el 1999 i el CCCB aquest octubre del 2021.


MIA PERLMAN
Va rebre una llicenciatura en Belles Arts per la Universitat de Cornell el 1996, i des de llavors, Mia Pearlman ha exposat les seves instal·lacions de paper i escultures de paper penjades a les parets dissenyades (concretament per l'espai on les exposa), internacionalment en nombroses galeries, espais sense ànim de lucre i museus, com ara el Museum of Arts and Design (Nova York), la galeria Goyang Aram (Corea del Sud),la Renwick Gallery del Smithsonian American Art Museum, Smack Mellon (Brooklyn, Nova York) i la Manchester Art Gallery (Regne Unit).

Andrés hISPANO
Realitzador audiovisual, comissari, pintor i articulista.
Va néixer a Barcelona el 1964.
Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.
Comisari a les exposicions La ciudad de los cineastas amb Jordi Balló, al 2001, El rey de la casa amb Marc Roig al Palau Virreina al 2007, That's not Entertainment! amb Antoni Pinent, també al 2007 entre moltes més..


ÀLEX TOVAR
Neix a València, actualment viu a Barcelona. És escriptor, guionista, realitzador audiovisual y músic. Va estudiar periodisme i comunicació audiovisual. Cofundador, al costat de la il·lustradora Àfrica Fanlo, de la productora audiovisual The Tree On The Sea, responsable de curtmetratges d'animació, videoclips i llibres per a petits i grans. Ha realitzat diversos tallers de rotoscòpia a l'institut.

Lurdes basolí
Fotògrafa catalana reconeguda internacionalment pel seu treball fotoperiodístic. Es dedica a la fotografia documental i editorial, i a la docència. La fotògrafa compagina treballs personals amb treballs per encàrrec per a mitjans com El País Setmanal, El Mundo Magazine, La Vanguardia Magazine, The Sunday Times Magazine, etc. Els seus reportatges més coneguts són "Caracas, la sucursal del cielo" en el qual es mostra, en blanc i negre, la mort quotidiana en els suburbis de la capital veneçolana i "Fantasmas de Chernobil", sobre les petjades de l'accident nuclear que va sofrir Ucraïna. Llicenciada en Comunicació Audiovisual i postgraduada en Fotoperiodisme.


Weronika Gesicka
Artista visual polonesa que té com a mètode de creació predilecte la fotografia. Tracta temes relacionats amb la memòria, els seus mecanismes i les teories científiques i pseudocientífiques. Treballa amb material d’arxiu i amb imatges trobades accidentalment a Internet, a les biblioteques i a la premsa.


Erwin Wurm
Escultor conceptual que trenca totes les normes acadèmiques de l'escultura amb el propòsit de canviar la manera en què veiem els objectes quotidians i reflexionar sobre la relació amb aquests. Format a l'Acadèmia d'Arts Aplicades de Viena i en l'Acadèmia de Belles Arts de Viena entre els anys 1979 i 1982.
