
llenguatge PUBLICITARI
En aquest apartat trobaras uns exercicis de llenguatge publicitari.
1.- Definició de publicitat.
Tècnica aplicada als mitjans de comunicació de massa amb l’objectiu d’induir el públic a determinats comportaments, principalment comercials.
2.- Tipus de publicitat (referencial, emocional i simbòlica)formació.
1. Publicitat subliminal: Utilitza estímuls que no percebem conscientment, però que poden influir en la nostra conducta, amb la finalitat d'induir-nos a comprar el producte i ser-ne seguidors.
2. Publicitat interactiva: Consisteix en l’ús de mitjans interactius per incentivar i influir en la decisió de compra dels consumidors. S'utilitza majoritàriament a Internet, a telèfons mòbils... i exigeix que el consumidor no sigui un simple receptor d’imatges i textos, sinó que sigui ell qui pugui escollir entre diferents opcions o per exemple, sol·licitar més informació.
3. Publicitat associativa: No hi ha missatge subliminal, ja que totes les imatges són perfectament percebudes per l’espectador. Associen tòpics amb els anuncis.
4. Publicitat per emplaçament: Utilitza marques o símbols sense mencionar directament el producte en espais no publicitaris. S’utilitza molt al cine, sèries de televisió, videojocs, videoclips musicals… N’hi ha dos tipus: activa o passiva.
5. Publicitat a Internet: Internet ha portat amb ell mateix mètodes de publicitat molt eficaços, dels quals els més coneguts són: bàners, pop ups i correu electrònic.
3.- Diferències entre publicitat i propaganda.
La propaganda comunica veritats, certeses i valors amb l'objectiu que es converteixi en sentit comú, mentre que la publicitat informa sobre un producte que soluciona un problema del dia a dia.
4.- Funcionament de la publicitat (Fórmula AIDA: Atenció/Interès/Desig/Acció).
Atenció: Tot el que afecta el nostre «jo» és objecte d'atenció: pot significar perill o benefici; pot ser un comentari positiu o ofensiu.
Interès: L'interès s'ha de despertar amb una oferta. És important que l'interès s'orienti cap al producte i els serveis que brinda.
Desig: Per estimular el desig es proporcionen descomptes o es limita l'oferta a un període relativament curt.
Acció: El missatge ha de conduir a l'acció; precisament a l'acció de comprar.
5.- Parts d’un anunci gràfic (Headline/Bodycopy/Visual/Payoff).
Titular: és la frase que encapçala l'anunci gràfic. Planteja la idea principal de l'anunci.
Cos de text: és la part central del text publicitari. Desenvolupa la idea que conté el titular.
Marca: signe que identifica l'empresa o el producte.
Eslògan: frase que resumeix el missatge.